dinsdag 17 september 2013

14-09-2013 & 15-09-2013 Raduno Tongeren | België

Het afgelopen weekend waren we van de partij op de Raduno in Tongeren met onze 3 jongste telgen. Nox Corso Imperium, La Forza di Vivere Morris & La Forza di Vivere Maud.

De Raduno blijft voor ons een vaste waarde, deze show willen we zeker & vast niet missen. Niet alleen omdat dit altijd heel gezellige dagen zijn met een aangename sfeer, maar ook omdat we hier heel wat Cane Corso's bij elkaar zien en we kunnen zien wat er onder ons geliefkoosde ras leeft en ja hoor, ook deze keer weer prachtige exemplaren gezien! Ook de keuring door een rasspecialist spreekt ons aan. De keurmeesters op gewone show weten dikwijls te weinig van ons ras af, zij keuren puur naar de standaard, terwijl we sommige facetten van de CC in een bepaalde levensfase anders moeten bekijken dan de rasstandaard voorschrijft, zeker bij jonge honden. De rasspecialisten | keurmeesters zoals bv. op een Raduno zijn meestal zelf fokkers en weten hoeveel tijd een Cane Corso nodig heeft om uit te groeien, de ene al wat langer dan de andere. De keurmeester op deze Raduno was Mrs. Patrizia Colossimo ('Degli Elmi' kennel)
 
On the left Mrs. Patrizia Colossimo ('Degli Elmi' kennel)


Hoewel ik het deze keer niet altijd eens was met de keuze van de keurmeester, haar beoordeling over onze eigen honden ben ik het grotendeels mee eens behalve bij ons Maud. Begrijp me niet verkeert ik onderschat de taak van een keurmeester niet, ik denk dat het alles behalve makkelijk is, je ziet zoveel honden op een vrij korte tijd, bij sommige CC's zijn de verschillen zo miniem en ligt de kwaliteit zo dicht bij elkaar dat de keuze enorm moeilijk kan zijn. We hebben zeker geen slechte beoordeling gekregen, een mooi keurapport...commentaar waar ik zeer tevreden over ben, meer hierover vind je iets verder terug in dit blogbericht. De keurmeester nam haar tijd om de honden te keuren, wat ik altijd waardeer. Ik zou ook zeker aanraadde aan mensen die interesse hebben in de CC om zeker een keertje een Raduno te bezoeken, zeker de moeite waart!!!

Op zaterdag 14-09-2013 was er seminar gepland, met als spreker William Guiton  (La Guittonnie kennel -France-) Er zijn belangrijke thema's aan bod gekomen onder andere: de rasstandaard, algemene principes in verband met selectie, gezondheid, functionaliteit en type,....
Kortom het was een zeer boeiende namiddag, de punten die onder de loep genomen zijn, zijn zeer bespreekbaar, vandaar dat ik het zeker de moeite vond en ik ben weer heel wat info en tips rijker!
Met dank aan Mr. William Guiton voor het delen van zijn kennis.
 
 
 
 
 
 
 
 
Zondag 15-09-2013 was het de grote dag voor onze kanjers, 's morgens alles gecheckt en ingeladen en om 08.00u klaar om te vertrekken richting Tongeren. Het beloofde een spannende dag te worden, we waren reuze benieuwd hoe onze 3 musketiers het er vanaf zouden brengen. Voor Nox was het zijn eerste maal op show, voor Morris en Maud hun 2de maal. Eenmaal aangekomen gebeurde alles volgens normaal ritueel, auto uitgeladen, honden tegoed doen aan een wandeling zodat ze de nodige behoeften konden doen en daarna ons snel voorzien van een drankje. Toen werd het hoog tijd om bekende te begroeten, wat altijd heel gezellig is en bij sommige al veel te lang geleden was dat ik we mekaar nog gezien hadden.
 
Gelukkig moesten we niet te lang wachten voordat we aan de beurt kwamen, Morris & Maud deden mee in de puppy klas en Nox mocht zijn beste kant laten zien in de jeugd klas.
 
Morris was eerst aan de beurt, hij deed het geweldig. Het is een ongelooflijke lieverd met een enorm hoog knuffelgehalte. Hij zit in de zoals wij het noemen "de slungelfase", dit is te zien aan zijn gangwerk, hij loopt altijd perfect mee, maar hij is een beetje slungelig :-) Hij heeft zijn uiterste best gedaan, ondanks dat de keurmeester van mening was dat geen enkele reu kon gekwalificeert worden, werd Morris toch op de eerste plaats gezet, hij was die dag de beste reu in zijn klas, hij heeft zijn eerste beker verdiend. Hij heeft de beoordeling PROMISING gekregen waar we heel tevreden mee zijn. Wat betreft de commentaar op Morris zijn keurrapport, daar zijn we heel fier op, onze kanjer heeft nog een hele weg te gaan voordat hij volledig uitgegroeid is. We zijn natuurlijk bevooroordeeld, maar we zijn ervan overtuigd dat deze kanjer zal uitgroeien tot een mooie rastypische Cane Corso!
 
Aantal honden aanwezig in de puppyklas reuen (6-9 maanden): 4
 
Beoordeling La Forza di Vivere Morris
 
Head: Good
Muzzle: Scissor bite, little too long
Eyes: Excelent color, too open
Trunk: Very good proportions, exo croup
Angulation: Very good
Movement: Free, balenced
 
Qualification: Promising           Placement: 1
 
 
 
 

Trots op m'n kanjer!!!


 
Daarna was het de beurt aan Maud om haar beste kant te tonen. Onze dame deed het super, af & toe was ze een beetje afgeleid, ze had blijkbaar een lekker geurtje opgemerkt en vond het nodig om tussendoor eventjes te speuren. Maud kreeg als zeer mooie beoordeling een PROMISING. In dit geval heb ik hier en daar men bedenkingen ivm de beoordeling, er was sterke concurrentie en dat mag ook zeker & vast, maar bij de geplaatste honden waren erbij die in verhouding niet beter waren dan Maudje integendeel....en dan heb ik het niet alleen over m'n eigen hond. In deze klasse ben ik het niet helemaal eens met de beoordeling van de keurmeester omdat naar mijn mening beter potentieel aan de zijkant van de ring stond, dan sommige geplaatste honden...Maar desalniettemin ben ik super tevreden met het rapportje van Maudje en haar medaille krijgt een mooie plaats!!!
 
Aantal honden aanwezig in de puppyklas teven (6-9 maanden): 7
 
Beoordeling La Forza di Vivere Maud
 
Head: Good, very good proportion
Muzzle: fore bite, good muzzle
Stop: too much marked
Eyes: Excellent color, retracted position
Trunk: Very good proportions, no typical underline - >slightly retracted stomach
Angulation: Very good
Movement: Free
 
Extra remarks: Excellent tail, large
 
Qualification: Promising
 
La Forza di Vivere Maud
 
 
La Forza di Vivere Maud
 
 
 
Last but not least, onze Nox....hij moest het opnemen tegen 11 andere reuen en helemaal niet de minste, wat een sterke concurrentie! Het was de eerste maal voor Nox op show, alles was nieuw voor hem...maar hij heeft het uitstekend gedaan!!! Hij werd geplaatst 4 EXC, een plaats die hij dubbel en dik verdiend had!
 
Aanwezige honden in de jeugd klas reuen: 12
 
 
Beoordeling Nox Corso Imperium
 
Head: In type
Muzzle: Not full enough, little bit long
Skull: Very good
Eyes: Too light -> coat
Teeth: Undershot
Trunk: Very good proportions
Angulation: Very good front and rear
Movement: Very good movement
 
Qualification: Excellent                                Placement: 4
 
 
My black pearl!
 
 
 
Een klein gesprekje tussen m'n kanjer & mij, I love my sweet boy!!!



 
 
 
Nox moest daarna nog naar de ereronde voor de speciale prijzen, maar helaas werd hij daar niet geplaatst. Het was een super weekend, met goede resultaten voor onze honden. Ik ben wederom en trots baasje!!! Mijn 3 musketiers hebben zich voorbeeldig gedragen en dat is toch minstens even belangrijk, niet?! Na dit gezellige, maar vermoeiend weekend was het toch heerlijk thuis komen, waar de rest van de roedel ons vrolijk verwelkomt!
 
Home sweet home!
 
 
 
Met dank aan de organisatie